EVİNİZİ RETRO BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAK ÖNERİLER VE TASARIMLAR


Yaşam alanları bakımından hayatınız boyunca en çok vakit geçirmiş olduğunuz yerlerden bir tanesi, kendi ev ortamınız olmaktadır. Hayatınız boyunca en önemli yerlerden bir tanesi olan bu yaşam alanı, birçok kişinin zevkine göre dizayn edilip tercih edilebilir. Kişilerin yaşam tarzlarına uygun bir şekilde dizayn edilen ev ortamı, çoğu zaman ilgi çekici farklı görünümler ile karşımıza çıkmaktadır. Birçok kişinin ev dizaynı konusunda klasik bir düzen tercih etmiş olsada, bazılarının ev düzeni çok daha ferah ve iç açıcı bir şekilde dizayn edilmiştir. Güne başlamış olduğunuz ve günü bitirmiş olduğunuz eviniz için, tercih etmiş olduğunuz dizayn stili ruhunuzu yansıtır.

Ev dizaynı tercih edilirken klasik düzen haricinde daha hoş bir görüntüye sahip olmanız için tercih edebileceğiniz en önemli tasarımlardan bir tanesi, Retro görünümlü bir ev tasarımıdır. Son dönemlerde çok popüler bir düzen olan retro görünüm, klasik düzenden sıkılanlar için vazgeçilmez bir tasarım türüdür. Retro tasarım konusunda pek çok farklı tasarım tarzı bulunsada, istediğiniz modelde retro tasarımı detaylı bir şekilde fikir alarak sağlayabilirsiniz. Genellikle retro tasarım konusunda birçok farklı tasarım örnekleri bulunsada, tasarım haricinde oda içerisinde nasıl kullanacağınız çok daha önemlidir. 

Eviniz için güzel bir retro tasarımı düşünüyorsanız, birçok öneri ve fikir bulabilirsiniz. Dilerseniz, evinize en uygun retro tasarım fikirlerini ve tasarımlarını daha yakından inceleyebilirsiniz.


CANLI RENKLER

Retro tasarımı konusunda en çok tercih edilen ve en yaygın kullanılan modellerden bir tanesi, canlı renkleri olmaktadır. Klasik tasarımlarda daha çok siyah ve beyaz renklerinin kullanımı çok daha fazla yaygın olduğu için, oda içerisinde sade ve düz bir tasarım görünebilir: Eğer ki, vintage bir tasarıma sahip oda dizayn etmek istiyorsanız, yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi, canlı renk tonlarına uyum sağlamak olacaktır. Klasikleşen renk tonlarına nazaran daha canlı renkleri tercih etmeniz oda içerisine çok ayrı bir hava katmaktadır.

Vintage tarzında tercih edeceğiniz birçok renk kombini bulunsada, en çok tercih edilen canlı renkler, turuncu, sarı, mavi ve hardal rengi olmaktadır. Bu renkler canlı olmasının yanı sıra, eski zamanları hatırlatmış olduğu için çok fazla tercih edilmektedir. Birçok kişinin tercih etmiş olduğu ve yaygın bir şekilde kullanmış olduğu bu renk tonları, son dönemin en popüler retro görünümlü renkleri olarak tercih edilmektedir.

Renklerin oda içerisinde ki kullanımı açısından önemli ve dikkatli bir kullanım ile, uzun süre sıkılmayacağınız bir oda tasarımına kavuşabilirsiniz. Genellikle evin salon kısımlarında veya oturma odalarında tercih edilen retro görünüm, birçok kişinin gözde tasarım modelleri arasında yer almaktadır. Retro bir tasarım elde ederken tercih edebileceğiniz birçok renk kombinini, evin her alanında güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. 

MOBİLYALARDA RENK TONLARI

Retro görünüm hakkında birçok farklı renk tonu bulunmuş olsada, bu renk tonlarını kullanımı konusunda mobilyalarda tercih edebilirsiniz. Mobilya açısından bakıldığında oturma odasında kullanım sağlandığı için, çoğu zaman açık tonlar ve eski tonlar kullanılmaktadır. Renk tonu konusunda mobilyalarınızı dizayn ederken tercih etmeniz gereken tonlarından bir tanesi ise, siyah renk olabilir. Siyah renk, birçok farklı renk tonu ile uyumlu bir şekilde olduğu için, genellikle yaygın olarak tercih edilmektedir. Son dönemlerin en popüler ve en çok tercih edilen mobilya renk tonlarından bir tanesi olmaktadır.


Siyah ton ile birlikte, uyumlu olarak kullanım sağlayabileceğiniz retro renkler, çoğu zaman evin salon kısmı ile gayet uyumlu olmaktadır. Uyumlu bir şekilde tercih edilmiş olan ve birçok kişinin sürekli kullanmış olduğu bu mobilya renkleri, bazı zamanlarda renk değişikliği ile tercih edilmektedir. Eski bir görünüm kazandıran ve gözünüzde muhteşem bir şekilde ayarlama yapabileceğiniz koltuk takımlarını, yer değişikliği yaparak ev içerisinde güzel bir şekilde kullanabilirsiniz. Eviniz için güzel bir retro görünümü kazandırmak istiyorsanız, yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi, güzel bir mobilya takımı ile oda dizayn etmenizdir. Sadece mobilya ile kalmayan bu tasarım, farklı bazı eşyalar ile birlikte, uzun bir süre kullanılabilmektedir.

KOLTUK ŞALLARI VE ESKİ SEHPALAR

Eski usul bir tasarıma sahip olan ve uzun yıllar boyu rahatlıkla kullanabileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz. Genellikle birçok kişinin tercih etmiş olduğu tasarımlar arasında en yaygın tercih edilen tasarım modellerinden bir tanesi, sehpa ve şal tasarımı olmaktadır. Şal tasarımı denildiği zaman koltuk üzerlerine konulan ve retro tasarım konusunda en önemli eşyalardan bir tanesi olan bu şallar, çoğu zaman koltuk renkleri ile zıt olmasından dolayı çok daha fazla tercih edilmektedir. Süs olarak tercih edilmiş olsada, bazı zamanlarda güzel bir sonbahar akşamında kullanılabilmektedir. Sıcak bir çay veya kahve eşliğinde güzel bir retro akşamı düzenleyerek odanızda kaliteli bir zaman geçirebilirsiniz.

Retro tasarım konusunda sehpa konusu, kişilerin tercihine göre belirlenebilir. Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi, oda içerisinde yeterli bir yer olmasıdır. Genellikle yer konusunda evinizi salonu veya oturma odası geniş bir yapıya sahip değilse, köşe kısma güzel bir sehpa düşünebilirsiniz. Eski bir yapıya sahip olan bu sehpalar, odanın havasına ayrı bir hava katmaktadır. Eğer ki, salonunuz veya oturma odanız geniş bir yapıya sahipse, tercih etmeniz gereken sehpa boyutu, orta sehpa olarak kullanılabilmektedir. Sehpa tercih yaparken eski model olan sehpaları tercih etmeniz görüntü bakımından çok önemlidir. Kıvrımlı ve demir ayakları olan orta sehpa modelleri, retro görünüm için en uygun ve en kullanışlı sehpa modellerinden bir tanesi olmaktadır. Güzel bir retro oda tasarımı düşünüyorsanız, kesinlikle oda içerisine güzel bir sehpa modeli tercih edebilirsiniz

RETRO GÖRÜNÜME SAHİP ODANIN IŞIKLANDIRILMASI

Retro görünüm hakkında birçok farklı oda tasarımı ve farklı oda modelleri bulunmaktadır. Çoğunlukla oda tasarımı konusunda ihtiyacınız olan eşyaları detaylı bir şekilde incelemiş bulunuyorsunuz, fakat eşya bakımından ve oda bakımından güzel bir retro görünüm sağlamak isterseniz, tercih etmeniz gereken en önemli eşya türlerinden bir tanesi, ayaklı lamba olmaktadır. Ayaklı lamba modelleri, çoğunlukla birçok kişinin gözde eşyalarından bir tanesidir. Genellikle kullanım bakımından odanın daha rahat bir şekilde ışık almasını sağlamasından dolayı, birçok kişi farklı bir şekilde kullanım sağlanabilir.

Oda içerisine ayaklı bir lamba kullanımı sağlamak isterseniz, eski bir görünüme sahip olan üç ayaklı lamba modeli tercih edebilirsiniz. Bu sayede daha güzel bir ışık açısı ile, oda içerisinde ki havayı daha fazla değişken kılabilirsiniz. Kullanım bakımından birçok kişinin tercih etmiş olduğu ve retro tasarımın vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesi olan bu lamba çeşidi, son dönemlerin en popüler ürün çeşitleri arasında yer almaktadır. 

Retro görünümüne sahip olmak için tercih etmeniz ışıklandırma yöntemlerinden bir diğeri ise, avize ışıklandırmasıdır. Genellikle avize ışıklandırması olarak, sade bir lamba takarak bu sayede odanın ışık alması tercih edilmektedir. Son dönemlerde özellikle yaygın olarak tercih edilen retro görünüm konusunda bu ışıkların büyük bir faydası bulunur. Güzel bir retro görünüm tercih etmek isterseniz, ışık gücü olarak az bir güç veren lamba tercih edebilirsiniz.